Poezen

Onze cattery bestaat uit 5 poezen met verschillende lijnen, kleuren en aftekeningen. Ze zijn allemaal onwijs mooi, lief en hebben ten opzichte van elkaar een onderscheidend karakter.

Giggles uit de Haverkist

Graffitirags Louisa

Blue Dolls Shimer

Miauwertons Brave Pippa

Beludru Tesla of Miauwertons

Giggles uit de Haverkist (Ailynn)

Geboortedatum: 18-03-2017
Kleur: Blue Point Bi-Colour

Onze Ailynn is een lief, tuttig dametje met een geweldig apart karakter met een sterke eigen wil. Ze weet goed duidelijk te maken wat ze wel en niet wil, is erg lief en zacht van karakter en zal nooit naar je uithalen. Elke nieuweling wordt rustig van een afstandje bekeken en daarna verwelkomt met een bal spelletje. 

Ailynn is een blue point bi-colour (high mitted) uit mooie lijnen, zonder outcross met andere rassen.  Ze heeft de meest prachtige blauwe ogen. De vorm van haar ogen is ook heel erg mooi en ze heeft een erg knap hoofdje met goed geplaatste oren. Ze heeft een lang lichaam met een iets oplopende achterhand en de meest zachte vacht die je ooit gevoeld hebt. Ze heeft een iets kleinere bouw die afkomstig is van haar lijn. Twee kittens van haar eerste nest zijn met 8 maanden wel al flink aan de maat, een grote bouw zit dus wel in de genen!

Graffitirags Louisa (Loesje)

Geboortedatum: 23-05-2018
Kleur: Seal point

Loesje is een Fully Traceable dame, afkomstig uit Duitsland. Ze heeft een prachtige stamboom met voornamelijk oud engelse lijnen en we zijn dan ook erg trots haar in onze Cattery te hebben. Omdat ze Fully Traceable is is haar lijn direct terug te leiden naar de 3 foundation katten waar Ann Baker ooit mee begon.

Loesje heeft een pittig karakter tegenover andere katten maar is eigenlijk gewoon wat onzeker. Ze weet zich soms niet goed binnen de groep te bewegen en slaapt dan ook als enigste dagelijks op bed om even wat rust te creëren. Loesje kan gelukkig wel goed met Tum Tum en onze castraten Boris en Ziggy overweg. Ook speelt ze zo nu en dan met Pippa. Loes is ontzettend gek op mensen en aandacht en vraagt hier ook met regelmaat om! Ze ligt graag op schoot en vind het fijn om bij ons te zijn.

Blue Dolls Shimer (Floortje)

Geboortedatum: 01-10-2018
Kleur: Blue Point Mitted

Floortje komt uit Polen, ze is een prachtig poesje met een even zo prachtig karakter. We zijn helemaal weg van haar adembenemende verschijning en leuke, grappige en lieve karakter. Floortje is een allemansvriend en gaat het liefst elk conflict uit de weg. Ze huppelt weg en gaat iets anders doen. Ze vindt het geweldig om in onze afgesloten tuin te ravotten en achter vliegjes aan te jagen.

Floortje is een blue point mitted en heeft prachtige blauwe ogen. Ze is vrij stevig gebouwd, heeft mooi geplaatste oren en een prachtige volle vacht. Haar bouw is vrij lang maar niet té. en een iets oplopende achterhand zoals de Ragdoll deze hoort te hebben.

Floortje is twee keer mee geweest op show en mocht mee doen in de kitten klasse. Ze ontving twee keer excellent 1 en werd ook twee keer genomineerd voor best in show!

 

Floortje is Ondertussen helaas geholpen nadat ze herhaaldelijk niet zwanger werd, we zullen voor haar een nieuw gaan baasje zoeken.

Miauwertons Brave Pippa 

Geboortedatum: 16-07-2019
Kleur: Blue Point Mitted

Pippa is een dochter van onze Ailynn. Ze is een blue point mitted ragdoll. Vanaf het moment dat ze geboren was, was ik helemaal gek op haar. Het was dan ook al snel duidelijk dat zij bij ons ging blijven.

Pippa heeft een prachtige stamboom zonder outcross (zonder inmenging van andere rassen). Ze is een pittige maar lieve dame, speel, rent en vliegt soms behoorlijk door het huis. Ook speelt ze erg graag buiten met haar partner in crime Tum Tum, samen halen ze veel kattenkwaad uit. Ze vraagt graag om aandacht en kan daarbij ontzettend lief kijken. Ze is al best groot voor haar leeftijd en we zijn benieuwd hoe ze uit zal groeien!

Pippa is uitgegroeid tot een prachtige grote dame, helaas voelt zij zich totaal niet fijn in de groep en is ook zij ondertussen geholpen.

 

Beludru Tesla of Miauwertons

Geboortedatum: 07-03-2020
Kleur: Blue Torti Point Bi-Colour

Tess is ons eerst Torti meisje. Ik ben haar fokster Susan de Quillettes enorm dankbaar voor deze kans. Tess heeft bijzonder mooie lijnen en we zijn dan ook erg blij dat ze in onze Cattery is gekomen.

Tess is een enorm lief en aanhankelijk meisje. Ze speelt, rent en vliegt graag door het huis. Naast spelen en rennen komt ze heel graag bij je op schoot kroelen en is ze gek op kinderen. Haar andere hobby is eten: zodra ze de kast hoort waar de snoepjes staan, staat mevrouw al achter me. Ze is een komisch en lekker onhandig Ragdoll meisje en we moeten dan ook vaak om haar gekke capriolen lachen.

Omdat ze zo speels is wachten we met haar met een nestje tot ze zeker anderhalf jaar oud is, eerst zelf even uit spelen en lekker groeien!

 

Tess bleek helaas een kleine erfelijke afwijking te hebben die pas te zien was na een x-ray foto te hebben laten maken. Wij willen daar niet mee verder fokken en ook Tess is dus ondertussen gesteriliseerd.

You cannot copy content of this page