Welkom bij Miauwertons!

Wij zijn Anita en Roy, oprichters van Cattery Miauwertons. Vanuit onze liefde voor de Ragdoll is onze kleine cattery ontstaan.

Dankzij hun lieve karakter, prachtige ogen en grappige neigingen ontstond de behoefte om graag ook andere mensen hiervan te laten genieten. Voor ons staat de gezondheid van onze dieren bij het fokken voorop. Daarnaast streven wij naar het behoud van de typische Ragdoll-look en karakter en spenderen we vaak uren om de stambomen uit te pluizen.

Onze katten leven gewoon bij ons in huis en alle kittens zullen, totdat ze uitvliegen, ook gewoon deel uitmaken van ons huishouden.

Onze waarden

Wij vinden het heel belangrijk dat de katten ook naar buiten kunnen om hun energie kwijt te raken, eens achter een vliegje aan te jagen of een sprintje te trekken en in het zonnetje te liggen. Ze hebben dan ook de beschikking over onze afgesloten tuin. Ragdolls horen, vinden wij, niet op straat. Ze zijn erg zachtaardig en lopen zo met iedereen mee, buiten dat willen we geen risico’s lopen met het verkeer en uiteraard ook niet met de verdere gezondheid.

Al onze dieren zijn getest op Fiv en Felv en hiervan vrij bevonden, contact met een kat van buitenaf zou deze ziektes eventueel met zich mee kunnen brengen dat willen we natuurlijk niet! Dus wel lekker buiten maar veilig in onze afgesloten tuin.

Ook zijn al onze (fok) katten negatief getest op HCM en PKD via dna. Onze poezen worden ook via echo gescreend voordat zij op dekking gaan op HCM, PKD en CIN en alleen wanneer negatief bevonden mogen zij naar de kater. Van de dekkater verwachten wij altijd dezelfde testen zodat van zowel vader als moeders kant beide lijnen negatief getest zijn.

Benieuwd naar onze dieren?

Maak kennis met Ailynn, Loes, Murphy, Tum Tum, Boris, Joep en de rest!

You cannot copy content of this page