Ik ben Anita en woon samen met mijn vriend Roy in het mooie dorpje Wijdenes. 

 

Vanuit onze liefde voor de Ragdoll is onze kleine cattery ontstaan, door hun lieve karakter, prachtige ogen en grappige neigingen wilde we graag ook andere mensen hiervan kunnen laten genieten. Bij het fokken staat bij ons allereerst de gezondheid voorop, daarnaast streven wij naar het behoud van de typische Ragdoll look en karakter en spenderen we vaak uren om de stambomen uit te pluizen.

 

Onze katten leven gewoon bij ons in huis en alle kittens zullen totdat ze uitvliegen ook gewoon deel uitmaken van ons huishouden. Wij vinden het heel belangrijk dat ze ook naar buiten kunnen om hun energie kwijt te kunnen, is achter een vliegje aan te jagen of eens een sprintje te trekken en in het zonnetje te liggen. Ze hebben dan ook de beschikking over onze afgesloten tuin. Ragdolls horen, vinden wij, niet op straat. Ze zijn erg zachtaardig en lopen zo met iedereen mee, buiten dat willen we geen risico's lopen met het verkeer en uiteraard ook niet met de verdere gezondheid. Al onze dieren zijn dan ook getest op Fiv en Felv en hiervan vrij bevonden, contact met een kat van buitenaf zou deze ziektes eventueel met zich mee kunnen brengen dat willen we natuurlijk niet! Dus wel lekker buiten maar veilig in onze afgesloten tuin!

 

Ook zijn al onze (fok) katten negatief getest op HCM en PKD via dna.

Onze poezen worden ook via echo gescreend voordat zij op dekking gaan op HCM, PKD en CIN en alleen wanneer negatief bevonden mogen zij naar de kater.

Van de dekkater verwachten wij altijd dezelfde testen zodat van zowel vader als moeders kant beide lijnen negatief getest zijn.

 

We hopen dat u net zo enthousiast bent over de Ragdoll of gaat worden als wij!