Het beleid van Miauwertons

Fokbeleid

Wij fokken alleen met point kleuren, dus geen mink, sepia of solid. Fokken vind alleen plaats wanneer onze dieren negatief getest zijn op HCM/PKD/CIN, zowel via echo als via DNA. Daarnaast testen wij uiteraard ook op FIV en FELV.

Belangrijk: Onze kittens worden gecastreerd/gesteriliseerd voor vertrek, we maken hierop geen uitzonderingen. Een enkele keer verkopen we een kitten voor de fok, maar dit is enkel aan goed bevriende, geregistreerde cattery’s. 

Kittenbeleid

Zo nu en dan hebben wij een nestje kittens. Al onze kittens groeien op bij ons in huis en worden goed gesocialiseerd. Dit betekent dat ze bekend zijn met het normale huis leven en de geluiden die daarbij horen. Ook komt er regelmatig bezoek van neefjes en een nichtje, onze buren en buurt kinderen want er is tenslotte niks leukers dan spelen met kittens! Daarnaast hebben wij een ontzettend lieve labrador die mee helpt met socialiseren. 

De eerste weken

Hoera, de kittens zijn geboren! De eerste 6 weken gunnen wij de moeder en haar kittens rust en laten wij nog geen bezoek toe. Geïnteresseerden die op de interesse lijst staan, worden in deze periode op de hoogte gehouden met foto’s en eventueel filmpjes.

Het kiezen van een kitten

De kittens worden na 8-9 weken “vrijgegeven“. Wanneer we zelf een kitten aan willen houden kan dit iets later zijn omdat we de ontwikkeling monitoren. We baseren een keuze op de rasstandaard en onze fokplannen. Als fokker hebben wij altijd eerste keus. 

Tijd om te verhuizen!

Hoera, het is zover! Een kitten van Miauwertons verhuist wanneer deze minimaal minimaal 15-16 weken oud is minimaal 1700 gram weegt. Al onze liefhebbers kittens worden gecastreerd/gesteriliseerd. Bij de verhuizing ontvangt een kitten een uitgebreid kittenpakket met onder andere voer en speelgoed.

Een kitten van Miauwertons is voorzien van...

  • een mooie stamboom;
  • een eigendoms certificaat;
  • een verkoop/garantie contract met 2 jaar garantie op erfelijke ziektes;
  • een Europees paspoort;
  • een gezondheidsverklaring van de dierenarts.
Daarnaast zijn de kittens voor verhuizing:
  • twee maal ingeënt;
  • gechipt;
  • meermalen ontwormt;
  • vlo vrij;
  • gecastreerd/gesteriliseerd.

Gezelschap is heel belangrijk

Ragdolls houden van gezelschap en willen graag een vriendje. Het zijn sociale wezens die over het algemeen niet gelukkig worden om als enigste kat in een huishouden te leven. Wij plaatsen een kitten dan ook nooit alleen.

Wanneer de al aanwezige kat ouder is dan 5 jaar, adviseren wij om 2 kittens te nemen omdat het leeftijdsverschil anders te groot wordt. De oudere kat is vaak minder actief en speelt minder graag dan het kitten waardoor deze als last wordt gezien. Wanneer er twee kittens aanwezig zijn zullen zij elkaar vermaken en de oudere kat sneller met rust laten.

You cannot copy content of this page