Fok en Kittenbeleid

 

Ons Fokbeleid:

 

 

 • Wij fokken alleen met onze poezen als deze negatief getest zijn op HCM/PKD/CIN, zowel via echo als via DNA.
 • Uiteraard testen wij ook op FIV en FELV.
 • Onze poezen krijgen geen nestje voordat zij minimaal 16 maanden oud zijn.
 • Onze kittens worden gecastreerd/gesteriliseerd voor vertrek, we maken hierop geen uitzonderingen.
 • Een enkele keer verkopen we een kitten voor de fok, enkel aan goed bevriende, geregistreerde Cattery's. 

 

Ons Kittenbeleid:

 

Zo nu en dan hebben wij een nestje kittens, al onze kittens groeien op bij ons in huis en worden goed gesocialiseerd, zijn dan bekend met het normale huis leven en de geluiden die daarbij horen. Ook komt er regelmatig bezoek van neefjes en een nichtje en onze buren en buurt kinderen want er is tenslotte bijna niks leukers dan spelen met kittens! Ook hebben wij een ontzettend lieve Labrador die mee helpt met socialiseren. 

 

De eerste 5 tot 6 weken gunnen wij de moeder en de kittens een beetje rust en laten wij nog geen bezoek toe. Wie op de interesse lijst staan worden uiteraard in die periode op de hoogte gehouden via foto's en eventueel filmpjes.

Ook zullen we kittens pas "vrij" geven circa 10 weken en soms zelfs iets later als we zelf een kitten uit een combinatie aan willen houden, dit zullen we uiteraard bespreken met wie op de interesse lijst staan. Wij als fokker hebben tenslotte altijd eerste keus, soms duurt het even voordat we de ontwikkeling goed kunnen zien en duurt het even voordat we een keuze kunnen maken. Het is voor ons belangrijk dat een kitten welke blijft goed bij onze fok plannen en binnen de ras standaard past.  

 

Als een kitten het nest bij ons verlaat is deze 16 weken oud en weegt hij/zij minimaal 1700 gram. Al onze liefhebbers kittens worden zonder uitzondering geholpen (gecastreerd/gesteriliseerd) Verder zijn de kittens voorzien van:

 

 • Een mooie stamboom.
 • Een Eigendoms certificaat.
 • Een verkoop/garantie contract met 2 jaar garantie op de erfelijke ziektes HCM, PKD en CIN
 • Een Europees paspoort.
 • Een Gezondheidsverklaring van de dierenarts.

 

En zijn de kittens: 

 

 • Twee maal ingeënt. 
 • Gechipped.
 • Meermalen ontwormt.
 • Vlo vrij. 
 • Gecastreerd/gesteriliseerd. 

 

En krijgen ze een uitgebreid kitten pakket mee met daarin onder andere voer voor de eerste weken wat ze bij ons gewend zijn en wat speelgoed.

 

Onze kittens willen graag een vriendje. Dit kan dat er hetzij al een kat bij u aanwezig is (niet ouder dan 5 jaar ivm te groot leeftijds verschil) u 2 kittens neemt of er in de snelle nabije toekomst een vriendje bij komt! Ragdolls houden van gezelschap het zijn over het algemeen geen katten die als enigste kat in een huishouden willen leven daar worden zij niet gelukkig van, Ragdolls zijn sociale wezens en wij zullen een kitten dan ook niet alleen plaatsen, ook plaatsen wij ze niet als enigste kitten bij een kat ouder dan 5 jaar, is de aanwezige kat ouder dan 5 jaar dan raden wij aan om 2 kittens te nemen omdat anders het leeftijds verschil te groot wordt. De oudere kat meestal niet graag meer zo vaak en veel en intensief wilt spelen als het kitten en deze als een last gaat zien, wanneer er dan 2 kittens zijn zullen deze elkaar vermaken en de oudere kat meer met rust laten.

 

https://www.kittentekoop.nl/informatie/wat-kost-een-raskat#Prijsraskatten

 

 

Interesse lijst: 

 

Het is eventueel mogelijk u op de interesse lijst bij ons te laten zetten, stuur ons hiervoor een e-mail of reageer via het contact formulier. Stelt u zich dan even voor ook horen we dan graag voor welke combinatie u op de interesse lijst wilt en wat uw thuissituatie is. 

Mocht u ondanks uw plaats op de interesse lijst ergens anders een kitten vinden dan krijgen wij graag een af bericht. 


Als er kittens geboren zijn zullen wij dit meedelen via onze website en op onze Facebook pagina, mensen die op de interesse lijst staan hebben hierbij uiteraard voorrang wanneer wij een kitten of kittens "vrij" geven om hun eigen liefdevolle personeel te gaan vinden.